o mnie

Zdrowe żywienie to moja pasja …

a to co jemy nie może być przypadkowe !

 

 

Magister Technologii Żywności i Żywienia Człowieka – studia na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie.

Dietetyk – Studia Podyplomowe na Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku z zakresu Dietetyki.

Bloger – www.wegetarianskakuchnia.com – zbilansowane dania kuchni wegetariańskiej i wegańskiej wraz z przepisami.

Publikacje:

  1. Miesięcznik dla Seniorów „Radość Życia” nr 21, lipiec 2016, str 22-23. „Kuchnia wegetariańska – sposób na lżejsze życie”. http://radosczycia.org/archiwum-pdf
  2. Tygodnik „Gazeta finansowa”, wrzesień 2016, „Dieta Menadżera”.

Zdrowym żywieniem oraz przygotowywaniem potraw interesuję się od wielu lat. Byłam właścicielką  restauracji i pizzerii. Jestem współautorką bloga Wegetariańska Kuchnia, w którym to wraz ze straszą córką prezentujemy proste, smaczne i dobrze zbilansowane dania kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Szukanie nowych smaków, nowych połączeń, nowych trendów żywieniowych związanych z coraz większymi możliwościami poznawania tego co jest dla nas korzystne i zdrowe, to moja pasja. Uwielbiam podróże, z których najważniejszą inspiracją jest dla mnie odkrywanie nowych smaków, charakterystycznych dla danego regionu oraz nabyta podczas tych doświadczeń wiedza, iż sukces tkwi w prostocie, w świeżych regionalnych produktach, odpowiednim łączeniu i poddawaniu produktów jak najmniejszej obróbce.

Chciałabym przekazać moją wiedzę i doświadczenie tym, którzy jeszcze nie do końca zdają sobie sprawę z tego co jedzą, że to co jemy nie powinno być przypadkowe, nie potrafią połączyć produktów tak aby dostarczyć wszystkiego, czego nasz organizm potrzebuje w postaci smacznych dań, nie myślą na co dzień o tym, jak ważne jest to: co, jak i ile jemy oraz tym  którzy walczą z nadwagą lub mają problemy zdrowotne.

 

 

Zapraszam do konsultacji

 

mgr inż. Renata Bąk

Dietetyk